Zelfgemaakte producten

Het basismateriaal waarmee we werken is 100% ecologisch en op basis van lava. Uiteraard kunnen we niet alles met dit materiaal maken. Toch doen wij ons uiterste best om alle bijkomende materialen zo ecologisch mogelijk uit te kiezen.

Daarnaast proberen wij regelmatig bestaande materialen een nieuw leven te geven. Denk maar aan Sint Jacobsschelpen die vele van ons al jaren bewaren en heel wat stof vergaren in de kelder.

Ook ben ik fan van hergebruik van bepaalde zaken. Daarom ben ik ook wel af en toe te vinden in verschillende kringloopwinkels en stiekem vind ik dit veel te leuk ;)

Verzendmaterialen

Ook bij het selecteren van onze verzendmaterialen wegen we constant de mogelijkheden af op ecologisch gebied. We kiezen vooral voor materialen die te recycleren zijn, geen plastic tape maar papiertape, biologisch afbreekbaar plastiek als de verpakking waterdicht moet zijn, ...

Deze keuzes zijn bijna altijd duurder dan de niet duurzame varianten, maar toch voelt het goed om deze keuzes te maken en te denken aan onze toekomst en die van onze kinderen.

Ook hier hergebruiken we vaak verzendmaterialen die we zelf hebben ontvangen bij bestellingen. Deze kunnen soms niet ecologisch zijn, maar zeg nu zelf, het zou zonde zijn om deze regelrecht de vuilbak in te gooien als ze nog bruikbaar zijn? Door ze te hergebruiken maken we  een doordachte keuze om alle afval zo veel mogelijk te beperken.

Mijn vervoer

Wij rijden met een hybride wagen omdat wij in het hele proces van creatie tot verkoop het belang van het maken van ecologische keuzes hoog in het vaandel dragen.

En eerlijk ik ben er met deze slee enorm op vooruit gegaan in comfort, en mijn vlotte rijstijl is door de automaat wat tot rust gebracht. Dat zijn minstens 5 vliegen in 1 klap!!